Optužnica za ubistvo na izborima

Okružni sud u Novom Pazaru produžio pritvor i podigao optužnicu protiv Ertana Gegića zbog ubistva Ruždije Durovića.

Izvor: Beta

Sreda, 11.10.2006.

14:38

Default images

Reč je o ubistvu kandidata na lokalnim izborima 10. septembra u Novom Pazaru. Predsednik Okružnog suda Ćamil Hubić rekao je da je Gegić optužen za krivično delo teškog ubistva u pokušaju, koje u sebi sadrži jedno ubistvo i dva ubistva u pokušaju.

Gegić je uhapšen kao jedan od tri osumnjičena za ubistvo kandidata za odbornika koalicije Lista za Sandžak Ruždije Durovića. Tada je ranjen jedan Durovićev rođak.

Predsednik Okružnog suda rekao je za radio "100 plus" da je protiv Enesa Derdemeza, koji će se braniti sa slobode, podignuta optužnica zbog izazivanja opšte opasnosti i nošenja oružja bez dozvole. "Optužnice će po isteku zakonskog roka i sticanja svih uslova dobiti pravnu snagu za nekoliko dana", rekao je Hubić.

Predsednik suda je rekao da je protiv osumnjičenog Seada Papića, koji je u bekstvu, izdvojeni postupak prekinut dok ne bude nađen i pritvoren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: