Alpinisti svedoci ubistva?

Dva rumunska alpinista na Himalajima videli kako kineski vojnici ubijaju članove grupe Tibetanaca.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2006.

17:46

Default images

Kako prenosi rumunska televizija Realitatea, oko 80 Tibetanaca je nameravalo da stigne do izbegličkog logora u Nepalu da bi se sastalo s Dalaj lamom. Civili su ubijeni 30. septembra na teško dostupnim visinama Himalaja, a vest je objavljena danas, na sajtu rumunskih alpinista, kamermana i fotografa.

Alpinisti Serđiu Matej i Aleks Gaban prenose da su videli kada su kineski vojnici ubijali civile. Alpinisti navode da su našli jedno dete, koje su sakrili u svoj šator.

Do sada je poznato da je 50 Tibetanaca uspelo da stigne u izbeglički logor u Nepalu, ali nedostaje oko 30 osoba.

Savetnik za štampu u Ambasadi Kine u Bukureštu kaže za TV Realitatea da nema informacije o takvom događaju i dodao da ne veruje da kineski vojnici ubijaju nedužne civile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: