Učitelj milovao učenicu?

Protiv učitelja podneta prijava zbog sumnje u nedozvoljene polne radnje.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2006.

15:23

Default images

Protiv učitelja škole u selu Gorčinci, kod Babušnice, policija je podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je nad trinaestogodišnjom devojčicom izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje. Roditelji devojčice kažu da su ogorčeni jer nisu naišli na razumevanje policije i sredine u kojoj žive.

Postoje osnovane sumnje da je Dragan C., učitelj isturenog odeljenja škole "Svetozar Marković" u selu Gorčinci, nad kćerkom svojih prijatelja, učenicom VI razreda iz Ljuberađe, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje. To se dogodilo u njegovom stanu, u junu ove godine.

Nebojša Milošević, otac devojčice, kaže da ona nije silovana, ali da je to jedino što učitelj nije uradio. "Dete ga je molilo da prestane da je pipka... ne mogu da koristim izraze svog deteta, teško mi pada... Tek kad je rekla da će meni da ispriča, on je prestao. Rekao je: 'Nemoj ovo nikom da pričaš, učitelj te samo golica, to je nešto kao šala.'"

Učitelj tvrdi da nije učinio delo za koje je osumnjičen. Otac devojčice, međutim, ima sačuvane sms poruke u kojima ga doskorašnji prijatelj moli za oproštaj.

Nebojša Milošević je zbog prijave protiv učitelja dobijao anonimne pretnje. Od direktora škole je tražio je da onemogući susrete njegove dece sa učiteljem. Kako nije naišao na njegovo razumevanje, bio je prinuđen da decu upiše u drugu školu. "U celoj situaciji me najviše pogodilo ponašanje nastavnika škole, nastavnika moje dece, koji su prećutali takvu stvar, iako sam im rekao. Ponašaju se kao da ništa nije bilo", kaže on.

Direktor škole Dušan Jovanović kaže da pre okončanja istrage ne može da preduzima nikakve mere protiv učitelja. U policiji kažu da nikakvog zataškavanja nije bilo i da je period od dva meseca uobičajen za sprovođenje istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: