"Kosovo nova država na Balkanu"

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da je Kosovo nezavisno od Srbije poslednjih sedam godina.

Izvor: Beta

Utorak, 10.10.2006.

07:50

Default images

"To će biti nova država na Balkanu. U kojoj meri će to biti formalizovano, zavisi od političkih okolnosti i spremnosti sveta da insistira na novom rešenju, ali će se to vrlo brzo svesti na najbolnije teme za Srbiju", rekao je Jovanović i objasnio da misli na odnose Srbije s novim susedom.

Jovanović je rekao da postoje i krivica i odgovornost, i da Slobodan Milošević nije sam pokrenuo i realizovao svoju politiku, pa stoga ne treba sam ni da plati cenu tog propalog nacionalnog projekta.

"Danas Srbi u Hrvatskoj žive bolje od onih u Srbiji, Srbi u Republici Srpskoj kažu da žive bolje od Srba u Srbiji, a Srbi u Temišvaru su praktično u Evropskoj uniji", rekao je Jovanović za Studio B.

O Kosovu opšrnije u drugom tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: