Đukanović: Neću vladati iz senke

Crnogorski premijer Milo Đukanović odbacio navode da se sa funkcija povlači zbog pritiska međunarodne zajednice.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 06.10.2006.

11:18

Default images

"Svojom voljom sam se opredelio da napustim državnu funkciju i da svoj budući politički angažman vežem za rad u partiji", rekao je Đukanović posle sednice Glavnog odbora DPS-a. On je rekao da neće pokušavati da i dalje vlada iz senke i da će se u narednom periodu posvetiti biznisu u Crnoj Gori.

"Ako to neko već može da vlada iz prvog, zašto bi to da radio iz drugog plana", zapitao je Đukanović.

Govoreći o razlozima svoje odluke da u narednom periodu ne bude na državnim funkcijama, Đukanović je kazao da su oni državne, partijske i lične prirode.

"Mislimo da je ovo trenutak da neki novi ljudi, sa nekom novom energijom, treba da odmah prionu na nove poslove i da iskoristimo svaki novi dan kako bismo što kvalitetnije obezbedili ostvarivanje onoga što su strateški interesi Crne Gore", rekao je on.

DPS i poštovanje države

Demokratska partija socijalista neće podržati kandidate opozicije za potpredsednika parlamenta iz redova onih poslanika koji nisu ustali prilikom intoniranja državne himne na konstititutivnoj sednici skupštine.

Funkcioner DPS-a Miodrag Vuković izjavio je da ta stranka neće za potpredsednika parlamenta podržati nekog od polanika, koji "ne poštuje svoju državu".

Takav stav ranije je saopštila i manja članica vladajuće koalicije - Socijaldemokratska patrija.

Prilikom intoniranja državne himne u parlamentu nisu ustali poslanici Srpske liste, Socijalističke narodne stranke, Narodne stranke i Demokratske srpske stranke.

Srpska lista je za potpredsednika Skupštine predložila potpredsednika Srpske narodne stranke Gorana Danilovića, što su podržale i ostale opozicione stranke.

Danilović tada nije bio u skupštinskoj sali, ali je izjavio da ne bi ustajanjem pozdravio intoniranje himne Crne Gore da je bio u sali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: