Pročitan dopunski nalaz Vizbadena

Na suđenju optuženima za ubistvo premijera Srbije prvi put je pročitan dopunski nalaz veštaka iz Vizbadena. Nema trećeg metka.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2006.

16:13

Default images

Ovo je i prvo izvođenje novog dokaza u ponovljenom postupku pred sudijom Natom Mesarević. Nalaz iz Vizbedana, koji je u Beograd stigao novembra prošle godine, potvrdio je nalaze domaćih veštaka da je na premijera Srbije Zorana Đinđića pucano iz pravca zgrade u Ulici admirala Geprata broj 14.

Dopunski nalaz Veštaka iz Vizbadena trebalo je da otkloni nejasnoće koje su se pojavile u prvom nalazu, kada nemački stručnjaci nisu imali sve neohodne parametre za veštačenje.

Nakon što su im poslati dokazi i izjave svedoka, očevidaca i srpskih veštaka, stručnjaci iz Vizbadena sastavili su novi nalaz na 38 strana. Nemački veštaci zaključili su da je na premijera Srbije Zorana Điđica pucano iz pravca Ulice admirala Geprata.

U nalazu se navodi:

Dr Zoran Đinđić smrtno je pogođen sa prozora zgrade u Ulici admirala Geprata 14, dok je leđima okrenut stajao prema vratima na bočnom ulazu u zgradu Vlade.

Drugi ispaljeni metak pogodio je telohranitelja Veruovića, koji je stajao pred ulazom u zgradu Vlade. Taj metak potom je udario u kamenu ivicu pored ulaznih vrata i tamo se rasprsnuo. Delovi metka su se odbili i moguće je da su izazvali povrede na butini premijera.

Nemački veštaci praktično su negirali teoriju trećeg metka. Oni su se saglasili sa nalazom domaćih stručnjaka da, na osnovu tragova na mestu zločina, ne proizilaze objektivne naznake da je ispaljen treći hitac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: