Završen protest Sindikata zdravstva

Oko 1.000 članova Sindikata zdravstvenih radnika protestvovalo je danas zbog lošeg materijalnog i radno-pravnog položaja.

Izvor: B92, Beta

Petak, 06.10.2006.

10:09

Default images

Protest je okončan dogovorom sa ministrom zdravlja Tomicom Milosavljevićem da se u sredu nastave pregovori o sindikalnim zahtevima.

Predsednica Sindikata Branislava Plančak rekla je agenciji Beta  da će u sredu biti održani pregovori predstavnika sindikata, Ministarstva zdravlja i članova komisije koja radi na izradi posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u zdravstvu.

"Kada je reč o zahtevu sindikalaca da se povećaju zarade svih zaposlenih u zdravstvu, ministar Milosavljević je obečao da će oni biti razmotreni na narednoj sednici Vlade Srbije", rekla je Plančakova.

Učesnici protesta ispred Vlade Srbije razišli su se pošto im je rukovodstvo Sindikata prenelo šta je dogovoreno s ministrom.

Protest je počeo u podne na Trgu Republike, čitanjem zahteva sindikalaca, a nastavio se protestnom šetnjom kroz Knez-Mihailovu ulicu, Ulicu kralja Milana i Ulicu kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: