Tadić predložio sudije za USS

Predsednik Srbije predložio je Skupštini Srbije Milana Vlatkovića i Seada Spahovića za sudije Ustavnog suda Srbije.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2006.

22:35

Default images

"U obrazloženju, predsednik Boris Tadić je naveo da kandidati poseduju stručne i lične kvalitete na osnovu kojih smatra da će dostojno obavljati funkcije na koje ih je predložio", ističe se u saopštenju predsednikove Službe za informisanje. Ustavnom sudu Srbije pretila je blokada zbog toga što predsednik Suda odlazi u penziju, a Sudu već fali dovoljan broj sudija.

Tadić će, kako se dodaje, sutra predložiti kandidata za predsednika Ustavnog suda Srbije iz reda sudija tog suda.

"Predsednik Tadić je svoju odluku doneo uz konsultacije sa Pravnim savetom predsednika Srbije", napominje se u saopštenju.

Milan Vlatković je na položaju višeg savetnika u Ustavnom sudu Srbije.

Sead Spahović je radio u tužilaštvima u Beogradu, a bio je i gradski, a zatim i republički javni pravobranilac. Bio je i koministar pravde u Vladi Srbije 2000. godine i savetnik Saveta ministara Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: