Šesti rođendan TV B92

Pre šest godina B92 je počeo da emituje televijski progam sa samo jednog predajnika na Vračaru.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2006.

16:52

Default images

Od nezavisne produkcije sa kraja devedesetih, koja je svoje emisije mogla da emituje samo na progamima članica Anema, B92 je danas postala televizija sa nacionalnom frekvencijom. Pad režima Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000. bio je logičan trenutak da, uz prepoznatljiv radijski program, B92 počne da emituje i televizijski.

"Od ilegalne televizije došli smo do druge po gledanosti kada su u pitanju komercijalne televizije. Ono što je važno je da smo očuvali nezavisnu uređivaču politiku i kredibilnost vesti, kao i istraživačko novinarstvo", kaže direktor B92 Veran Matić.

Matić je nagovestio da će B92 uskoro pokrenuti i specijalne kanale. "Već sada postoji prostor za 24-satni kanal vesti, imamo i toliko sportskog programa da verovatno možemo pokrenuti i sportski kanal." 

B92 je televizija koje beleži najveći rast gledanosti u poslednjih nekoliko godina. Kada je počelo merenje glednosti 2003, učešće u gledanosti TV B92, takozvani 'šer', bio je 3,4 odsto, da bi 2006. bio 7,7 odsto.

Glednost TV B92 značajno se povećala sa startom jesenje šeme. Kredibilan informativni program, dokumentarni filmovi Jedinica i Prošlost traje zauvek, uz zabavne sadržaje, poput Karaoka obračuna i Velikog brata, doprineo je da za samo dve nedelje gledanost B92 u Srbiji poraste sa  8,50 na 12,6 odsto, a u Beogradu sa 10,7 na 16,6 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: