Nagrade za mlade talente

Fond za mlade talente nagradio 231 učenika i studenta za pobede na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Izvor: B92

Petak, 29.09.2006.

17:53

Default images

Cilj aktivnosti je podsticanje i usavršavanje mladih, a nagrade najboljim talentima uručili su ministri prosvete i finansija, u Domu Skupštine Srbije. Predsednik Skupštine Predrag Marković izjavio je da će možda baš ti talenti, koji su na najbolji način predstavili zemlju u svetu, možda upravo u skupštinskim klupama u narednim godinama odlučivati o budućnosti zemlje.

"Čast mi je da vi prvi sednete tu jer ste najbolji mladi. Mi vama ne laskamo, mi se vas pribojavamo jer ćete sutra vi uređivati državu, a ako to ne budete dobro uradili, teško meni", rekao je Marković.

Za pobednike takmičenja država je izdvojila 10 miliona evra. Dvoje najboljih dobili su po 750.000 dinara, a ostali, zavisno od toga da li su osvojili I, II ili III mesto, nešto manje novca. Talenti kažu da će nagrade potrošiti na odeću ili za kupovinu automobila, neki će počastiti drugove, a mnogi kažu i da će novac staviti na štednju u banku.

Naredne godine, država će u Fond za mlade talente izdvojiti 14 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: