Tribina o statusu Kosova

U Beogradu danas održana tribina posvećena Kosovu.

Izvor: B92

Petak, 29.09.2006.

18:07

Default images

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić izjavio je da je nesposobnost međunarodne zajednice da reši problem Kosova očigledna. "Posle sedam godina međunarodnog prisustva, budućnost Kosova i dalje je neizvesna, a pozicija Srba i ostalih nealbanaca je još nezavidnija", rekao je Janjić na tribini "Proces i pregovori o budućem statusu Kosova".

Janjić je rekao da međunarodna zajednica ne zna kako da na Kosovu ostvari ciljeve koje je sama zacrtala, a to su multietničnost, stabilnost i demokratičnost. "Na Kosovu se za tih sedam godina promenilo dosta, ali je jedno ostalo isto, a to je da međunarodna zajednica nastavlja Miloševićevu politiku podele na srpsku i albansku stranu", rekao je on.

Na diskusiji su govorili su Džejms Lajon iz Međunarodne krizne grupe, Florijan Biber sa britanskog Unverziteta Kent, Fejez Rišeg, predstavnik UNMIK-a, i Svetozar Stojanović iz Srpsko-američkog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: