SEEMO osudio kažnjavanje novinarke

Medijska organizacija Jugoistočne Evrope osudila kažnjavanje novinarke novosadskog Dnevnika Snežane Nikolić.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2006.

17:18

Default images

Novosadski Okružni sud potvrdio je 21. septembra presudu Opštinskog suda u Novom Sadu, kojom se Snežana Nikolić proglašava krivom za klevetu advokata Nenada Bugarskog i osuđuje na šest meseci zatvora, dve godine uslovno.

SEEMO navodi zabrinutost što je veliki broj novinara i dalje suočen sa optužbama za klevetu, ali i zbog obrazloženja odluke u kojoj je sud naveo da je za novinarku blaža uslovna kazna nego novčana sankcija. U saopštenju ove organizacije ocenjuje se da uslovna kazna podstiče samocenzuru i nije ništa drugo do način za sprečavanje novinara da se bave svojom profesijom. Ta organizacija je od ministra pravde Zorana Stojkovića i predsednika Skupštine Vojvodine Bojana Kostreša tražila da učine sve što mogu kako bi sudska odluka bila poništena u slučaju da tu odluku ne ukine viši sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: