Samit NATO-a u Sloveniji

Danas u Portorožu počinje neformalno zasedanje ministara odbrane zemalja NATO-a.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2006.

12:07

Default images

Dvodnevni susret ministara NATO-a, kom prisustvuju 34 delegacije s 570 učesnika, biće i priprema za susret NATO-a na vrhu, koji će biti održan u Rigi krajem novembra. Centralna tema susreta u Portorožu, gde se očekuje i dolazak generalnog sekretara NATO-a Japa de Hop Shefera, biće transformacija NATO-a i operacije tog vojnog saveza u svetu.

Pored vojnih i mirovnih operacija u Avganistanu i Iraku, jedna od tema će biti i misija KFOR-a, a ministri će razgovarati i o mogućem širenju operacije saveza u zapadnosudanskog oblasti Darfur, gde NATO trenutno pruža pomoć mirovnim snagama Afričke unije.

Zbog skupa u Portorožu, u Sloveniji važe pooštrene mere bezbednosti, posebno na putu od aerodroma Brnik do Portoroža, gde su već, zbog pratnje i bezbednosti članova delegacija, najavljena zatvaranja saobraćaja. Za bezbednost delegacija će brinuti slovenačka vojska i policija, a biće zabranjen i prolazak većim teretnim vozilima, vozilima sa opasnim teretom i onim manjim koja usporavaju saobraćaj.

Tokom zasedanja se ne očekuju veće demonstracije, a i ocena rizika terorističkih napada nije visoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: