Rusija: Bombe na džamiju

Nepoznati napadači bacili su juče bombe na džamiju u ruskom gradu Jaroslavljevu, 240 kilometara severoistočno od Moskve.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2006.

10:19

Default images

Kako je saopštio Savet muftija u toj zemlji, napad se dogodio u trenutku održavanja molitve u džamiji, ali niko od vernika nije povređen. Interfaks javlja da je u eksploziji oštećeno nekoliko automobila.

Vođa Saveta muftija Ravil Gainutdin nazvao je incident surovim i žalosnim napadom destruktivnih sila i dodao kako se nada da će huligani biti kažnjeni.

Ramazan, najvažniji i najsvetiji mesec pripadnika islamske vere, počeo je u subotu.

U Rusiji je poslednjih godina u porastu broj zločina na verskoj osnovi, a organizacije koje se bave ljudskim pravima smatraju da su za to delimično odgovorne vlasti, koje ne bore protiv takvih zločina i rastućeg nacionalizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: