Egipat kritikuje Zapad i Izrael

Egipat je kritikovao zapadne sile zbog blokade napore da vojni arsenal Izraela bude proglašen za pretnju.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.09.2006.

12:22

Default images

Insistirajući na tome da Izrael koristi atomsku energiju isključivo u mirnodopske svrhe, SAD i druge zapadne zemlje osujetile su u petak pokušaj arapskih zemalja da u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju bude izglasana rezolucija o nuklearnom programu Izraela.

Ministar spoljnih poslova Egipta Ahemd Abul Geit kritikovao je dvostruke standarde i diskriminatorsku politiku Zapada. "Neprihvatljivo je da te zemlje i dalje ignorišu opasnost koju po stabilnost i bezbednost Bliskog istoka predstavlja izraelska nuklearna pretnja", rekao je Geit. On je pozvao Izrael da pristupi Sporazumu o neširenju nuklearnog naoružnja, a Međunarodnu agenciju za atomsku energiju da izraelski nuklearni program stavi na proveru.

Izrael ne priznaje, ali i ne poriče, da poseduje atomsko naoružanje. Većina stručnjaka veruje da Izrael ima oko 200 nuklearnih bojevih glava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: