Irinej podneo krivičnu prijavu

Episkop bački Irinej podneo je privatnu krivičnu tužbu za klevetu protiv vojvođanskog aktiviste Zorana Petakova.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2006.

17:47

Default images

Kako se navodi u tužbi, Irinej Petakova tuži zbog navoda u emisiji "Klopka" Televizije BK, od 16. novembra 2005, u kojoj je Petakov za vladike SPC Amfilohija, Atanasija, Artemija i Irineja rekao da su "četiri jahača apokalipse".

Petakov je član Lige socijaldemokrata Vojvodine i aktivista Antifašističke akcije Novog Sada Zorana Petakova.

Episkop Irinej, čije je svetovno ime Mirko Bulović, od Petakova zahteva odštetu za uvredu i klevetu od milion dinara.

"Njih četvorica u poslednjih 15 godina imaju više uticaja na stvaranje ekstremističkih grupacija nego što ima Državna bezbednost, a znamo koliko je Državna bezbednost, odnosno BIA, aktivna po tom pitanju", kazao je tada Petakov.

U istoj emisiji, on je SPC optužio da je obezbedila prostorije neregistrovanoj neonacističkoj organizaciji Nacionalni stroj, samo "pod drugim imenom".

Pripadnici Nacionalnog stroja 9. novembra 2005. upali su na jednu antifašističku tribinu na novosadskom Filozofskom fakultetu i napali prisutne, a organizatora Zorana Petakova su ošamarili.

Njima je pred novosadskim Okružnim sudom u toku suđenje za širenje nacionalne, verske i rasne mržnje.

Prvo ročište po tužbi Irineja protiv Petakova biće održano 23. novembra u 13.30 sati pred Četvrtim opštinskim sudom na Novom Beogradu.

Episkop Irinej nedavno je ponovo zainteresovao javnost kada je uticao da se prekine predstava italijanskog pozorišta, koja se igrala u Novom Sadu i u više gradova Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: