Delalić: Snimak namešten

Bivši komandant u Armiji BiH Hamdija Delalić kaže da je snimak na kom on naređuje zločine namešten.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.09.2006.

10:45

Default images

Banjalučka ATV objavila je pre dva dana snimak na kom Delalić naređuje jedinicama da poraze neprijatelja ne birajući sredstva. Delalić je za sarajevsko Oslobođenje izjavio da nije video snimak, ali da je čuo šta je objavljeno, da je snimak politički namešten i da ne želi da objašnjava jer će biti shvaćeno da se on brani, a nema razloga za to.

"Verovatno se radi o pripremama jedinica. Na mene se odnosi deo kada motivišem vojnike za borbu. Kazao sam ono što je šablon u tim situacijama, da je cilj neprijatelj i da mu treba naneti što više gubitaka u materijalno-tehničkim sredstvima i ljudstvu. Znam za ženevske konvencije i ono što je sadržano u njima. Nema govora da je jedinica pod mojom komandom napravila bilo kakav zločin", rekao je Delalić i dodao da je strogo vodio računa i jedinice držao pod kontrolom.

Snimak u .avi formatu (3.8MB) možete videti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: