Proradio predajnik B92

Predajnik B92 na Šutenovačkom brdu kod Novog Pazara posle četiri dana proradio je oko 20h.

Izvor: B92

Utorak, 05.09.2006.

22:15

Default images

Ipak, poznavaci prilika u Sandžaku isključivanje predajnika B92 dovode u vezu sa izborima u Novom Pazaru koji se održavaju u nedelju. Signal TV B92 sa te lokacije prestao je da se emituje u subotu popodne. Istu predajničku kućicu koriste i RTS i Pink, ali se njihov program emituje normalno.

Saradnici televizije B92 u Novom Pazaru još ne znaju da li je prestanak emitovanja prouzrokovan tehničkim kvarom ili je u pitanju ipak ljudski faktor. Razlog tome su političke tenzije u Sandžaku, objašnjava šef emisione tehnike B92 Bratislav Vuković. "Neki od njih, koji su bili u mogućnosti da posete objekat, su bili uplašeni od ljudi koji čuvaju neki susedni objekat i za koje se sumnja da su isključili predajnik. Mi još nismo sigurni da li je to, dok se neko od naših saradnika ne pojavi gore", objašnjava Vuković.

Nestanak signala TV B92 poklapa se sa emitovanjem priloga, u kome se Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića žalila na prekrajanje izborne volje građana Sjenice u korist Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.

Rasim Ljajić kaže da je, prema njegovim informacijama, predajnik B92 isključilo obezbeđenje obližnjeg predajnika Regionalne televizije Novi Pazar. On smatra da je to samo deo kampanje koju vodi Ugljaninov SDA. "Imate televizijske dnevnike koji traju po dva sata gde se promoviše samo jedna politička partija, imate televiziju koju plaćaju građani Novog Pazara, a koja je potpuno zatvorena za predstavnike opozicije. Bilo je pokušaja da se gase i ometaju signali drugih lokalnih televizija u Novom Pazaru, eto ceh je platila TV B92", kaže Ljajić.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Fikret Nikšić negira da iza nestanka signala B92 u Novom Pazaru stoje članovi SDA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: