Jat možda ponovo leti iz Prištine

Šef Ekonomskog tima za jug Srbije i KiM Nenad Popović rekao da postoji interesovanje da JAT ponovo poleti iz Prištine.

Izvor: B92

Petak, 01.09.2006.

09:26

Default images

UNMIK je juče s Vladom Kosova potpisao sporazum o prenošenju nadležnosti u toj oblasti, koja predviđa da je bezbednost trasporta kosovskih Srba u enklave pod ingerencijom Vlade Kosova. Popović je najavio i da će Koordinacioni centar tim povodom zauzeti zvaničan stav.

Šef Ekonomskog tima je objasnio i ranije iznet stav da postoji veliko interesovanje da JAT ponovo leti sa prištinskog aerodroma: "Mi smo izačunali da bi država Srbija imala oko šest miliona evra godišnje za takse preleta i ostale usluge, a JAT bi mogao da ostvari godišnje prihod od oko 34 miliona evra, što je stvarno jedna izuzetna cifra. Ogromnu korist imali bi i svi oni koji lete sa prištinskog aerodroma, a najviše je Albanaca, manje je Srba, jer su avio-karte JAT-a skoro dva puta jeftinije na nekim evropskim linijama, nego ovih današnjih avio-prevoznika".

Popović je rekao i da je Koordinacioni centar dodelio donaciju od 30.000 evra za proširenje vinarije u manastiru Visoki Dečani, tačnije u Velikoj Hoči: "Ovom donacijom oni će da kupe pet posuda za vrenje i za čuvanje vina, kojima će povećati svoju proizvodnju skoro dva i po puta više, a isto tako zaposliće se sezonski 10 do 20 radnika i nekoliko porodica koje će stalno da rade."

Popović je najavio i da bi od oktobra trebalo da krenu prva sredstva za srpske zajednice u Pokrajini izdvojena iz Nacionalnog investicionog plana. Taj novac će biti utrošen za popravku infrastrukture, kao i za ulaganja u oblasti zdravstva i školstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: