Udavio se imitirajući Hrista

Protestantski sveštenik iz Crkve prosvećenja utopio se na plaži u Libervilu dok je pokušavao da poput Isusa Hrista hoda po vodi.

Izvor: B92

Petak, 01.09.2006.

10:25

Default images

Sveštenik, poreklom iz Kameruna, nameravao je da pređe uski zaliv u koji se uliva reka Komo, koji turistički brodovi prelaze za dvadesetak minuta. "U želji da savlada more koje je obično nemilosrdno prema onima koji mu prkose, Božji sluga jednostavno je nestao u prisustvu snimatelja koga je poveo da ovekoveči njegovo čudo, kao i nekolicine vernika kojima je obećao ozdravljenje", pišu novine.

Pentekostalne crkve, često nadahnute američkim crkvama, sve su popularnije u Gabonu, državi u kojoj živi oko 1,3 miliona ljudi, i sada imaju oko hiljadu zvanično registrovanih sledbenika. Sveštenici tih crkava najčešće vernicima obećavaju uspeh u ljubavi i na poslu, zdravlje i bogatstvo.

Neki od njih, kao nesrećnik koji se utopio, tvrde da mogu izvesti čuda koja je radio Isus i obećavaju vernicima izlečenje od svih bolesti - od gripa do side.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: