Srbija o tužbi Gorana Kljajevića

Sud za ljudska prava u Strazburu zatražio da se Srbija u roku od 15 dana izjasni o tužbi pritvorenog sudije Gorana Kljajevića.

Izvor: B92

Petak, 01.09.2006.

13:23

Default images

Bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević suspendovan je i pritvoren pošto je označen kao jedan od organizatora kriminalne grupe nazvane "stečajna mafija". Kljajevićev advokat Vladan Gajić zadovoljan je zbog, kako je rekao, "ohrabrujuće brzog postupanja suda" i ocenio da se može zaključiti da je argumentovana predstavka koja je tom sudu upućena u Kljajevićevo ime.

Gajić je dodao da će doći do štetnih posledica po Srbiju, kao stranu u tom sporu, ukoliko u narednih 15 dana ne odgovori na zahtev Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

"Republika Srbija se, inače, nalazi u krajnje delikatnoj situaciji kao stranka u sporu. Po mom dubokom profesionalnom uverenju, predstavka Gorana Kljajevića ne može biti demantovana", kazao je Gajić agenciji Beta.

Dnevnik "Večernje novosti" prenosi izjavu agenta Srbije pred sudom u Strazburu Slavoljuba Carića, koji nije želeo da se izjašnjava o zahtevu tog suda jer se, prema njegovim rečima, radi o predmetu poverljive prirode.

Kao članovi "stečajne mafije" pominju se i sudija Trgovinskog suda Delinka Đurđević, direktor EKO produkta Milinko Brašnjević, direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pjevčević, generalni direktor Poštanske štedionice Jelica Živković, policijski službenik Dejan Ivezić i advokati Nemanja Jolović i Jasmina Kojić.

Istraga se vodi i protiv bivšeg direktora "C marketa" Slobodana Radulovića, koji je u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: