Prvi školski dan

Svim prvacima dobrodošlicu i srećan polazak u školu poželeo je ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović.

Izvor: B92

Petak, 01.09.2006.

16:01

Default images

On je najavio rasterećivanje školskog programa za sve osnovce, a posebno za učenike 5. razreda. Paralelno s početkom školske godine, policija je, zarad veće bezbednost učenika, pojačala kontrolu saobraćaja i prisustvo policajaca oko škola tokom nastave.

U beogradskoj osnovnoj školi "Branislav Nušić" dobrodošlicu je prvacima uputio ministar prosvete Slobodan Vuksanović. On je, govoreći za B92, rekao da svi treba da se pobrinu da deci škola ne bude teška niti stresna, a da će Ministarstvo, kroz reforme, raditi na olakšavanju učenja: "Rasterećujemo programe i dalje. Trudimo se da izbacimo sve nepotrebne i suvišne lekcije koje opterećuju i decu i profesore, ali zapravo niko nema od toga nikakvu korist. Mogu da kažem i to da su za prva četiri razreda već napisani novi nastavni programi i po njima se radi, a do kraja prvog polugodišta biće sačinjen potpuno nov skraćen i rasterećen nastavni program za peti razred, koji će stupiti u primenu naredne školske godine."

Slobodan Vuksanović je naveo da će u srednjim školama biti nastavljeno uvođenje stručnih profila prema potrebama privrede i zahtevima opština i gradova. Ministar prosvete naglašava da reforme predviđaju i dalje forsiranje učenja stranih jezika i sporta.

U Vojvodini đaci u školu polaze tek u ponedeljak. Iz pokrajinskog sekretarijata saopšteno je da su danas organizovani samo prijemi za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola, ali da nastave nije bilo. Prvo polugodište trajaće do 22. decembra, kada deca odlaze na tronedeljni zimski raspust. Osmaci će školsku godinu završiti 1. juna naredne godine, a ostali osnovci 15 dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: