Tadić o Zakonu tek nakon Skupštine

Boris Tadić će odluku o potpisivanju izmene Zakona o radio-difuziji doneti tek nakon što se izjasne poslanici, saznaje B92.

Izvor: Beta

Petak, 01.09.2006.

11:59

Default images

Skupština Srbije usvojila je u julu izmene i dopune tog zakona, a Tadić je odbio da potpiše ukaz o proglašenju i vratio ga je parlamentu na ponovno glasanje.

Agencija Beta je ranije danas objavila vest da predsednik Srbije Boris Tadić neće potpisati izmene Zakona o radio-difuziji ukoliko ih Skupština Srbije po drugi put izglasa u istovetnom tekstu.

Prema Ustavu Srbije, predsednik Srbije je dužan da potpiše ukaz o proglašenju zakona ukoliko ga parlament ponovo usvoji. Prema poslovniku parlamenta, ako predsednik države na potpiše ponovo izglasani zakon, predsednik Skupštine o tome "obaveštava poslanike".

Ustav ne propisuje kakva je procedura u slučaju nepotpisivanja, ali 84 poslanika može da pokrene inicijativu da se pokrene procedura za opoziv predsednika zbog kršenja Ustava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: