Mobi 63 postaje Telenor d.o.o

Norveška kompanija Telenor danas zvanično preuzela kompaniju Mobi 63.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2006.

07:27

Default images

Telenor je Mobi 63, uz licencu za drugog mobilnog operatera u Srbiji, kupio krajem jula za 1,513 milijardi evra. Budžet Srbije bogatiji je za 1,155 milijardi evra. Ugovor o preuzimanju Mobija 63 u Beogradu su potpisali ministar finansija Mlađan Dinkić i potpredsednik Telenora za centralnu i istočnu Evropu Jan Edvard Tigesen.

Mobi 63 promeniće ime u Telenor d.o.o, najavio je novi generalni direktor te telekomunikacione firme Stajn Erik Velan. On je rekao da će na početku poslovanja u Srbiji ta kompanija biti usmerena na proširenje usluga i uvođenje novih proizvoda, a da će se kasnije posvetiti povećanju broja korisnika. "Telenor će preneti svoj način poslovanja u preuzetu kompaniju", kaže Velan i dodaje da će i neki od proizvoda koje ima Mobi 63 biti plasirani na stranim tržištima.

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je, na svečanosti primopredaje u Beogradu, da je dolaskom Telenora Srbija dobila licencu za nova ulaganja velikih kompanija, a da su investicije u telekomunikacioni sektor izuzetno bitne jer su znak ubrzanog razvoja zemlje.

Premijer Vojislav Koštunica je rekao da je investicija Telenora jasna poruka svim stranim ulagačima koliko bezbedno i perspektivno mogu da se osećaju u Srbiji i da će to biti pokretač razvoja privrede i rasta standarda građana.

Posle prodaje kompanije Mobi 63 očekuje se da će doći do ubrzanih promena u mobilnim komunikacijama u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: