Problem sa stranim polisama

Narodnoj banci javilo se 365 osiguranika koji se žale na polise osiguranja.

Izvor: B92

Utorak, 29.08.2006.

15:27

Default images

Narodna banka Srbije saopštila je, nedelju nakon upozorenja građanima da polise na osiguranja na stranom jeziku ne važe u Srbiji, da od tog broja 80 odsto ljudi poseduje takve polise. Veliki broj građana naveo je da se oseća prevarenim, jer su mislili da kupuju penzijsko osiguranje, što nije bio slučaj.

Građanima je rečeno i da na osnovu polise mogu da dobiju kredit, što takođe ne mogu da ostvare ni u jednoj banci koja posluje u Srbiji.

Narodna banka Srbije je ocenila da bi problem mogao da se reši ako bi društva za osiguranje iz inostranstva portfelj domaćih osiguranika prenela na istoimeno društvo za osiguranje koje legalno posluje u Srbiji, što je slučaj sa osiguranjima Grave i Viner štediše.

Kako se ističe, prodaja polise osiguranja na stranom jeziku u Srbiji predstavlja krivično delo, koje se kažnjava zatvorom od tri do šest meseci.

Narodna banka Srbije dobila je nekoliko desetina fotokopija takvih polisa i zatražila od građana da do 31. avgusta šalju kopije dokumenata, kako bi mogla da utvrdi obim te pojave, analizira je i preduzme odgovarajuće mere.

Polise se mogu poslati na faks broj 011/3338-274 ili elektronskom poštom na adresu osiguranje@nbs.yu, kao i na adresu: Narodna banka Srbije, 11000 Beograd, Kralja Petra 12, za osiguranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: