Optužnica protiv Branimira Gugla

Prvo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je podignuta optužnica protiv advokata Branimira Gugla.

Izvor: Beta

Utorak, 29.08.2006.

15:30

Default images

Optužnica je podignuta zbog sumnje da je Gugl prevarom pokušao da stekne protivpravnu imovinsku korist od 75.540.020 dinara. Guglu se stavlja na teret najteži oblik krivičnog dela prevare, koja je, prema prikupljenim dokazima, izvršena od novembra 2002. do avgusta 2005.

Beogradska policija je 25. avgusta prošle godine Gugla privela istražnom sudiji zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevare i zloupotrebe poverenja, oštetivši više osoba za ukupno 142.800 evra. Policija je tada saopštila da je Gugl lažnim prikazivanjem činjenica da zastupa interese različitih lokala u Beogradu u postupku zakupa i prodaje tih lokala dovodio u zabludu oštećene i tako sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: