"Izjava Tihića glupa i arogantna"

Mladen Ivanić kaže da je izjava Sulejmana Tihića o referendumu glupa i arogantna.

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 28.08.2006.

11:30

Default images

Šef diplomatije BiH Mladen Ivanić kaže da je izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Sulejmana Tihića, da neće biti referenduma za odvajanje RS iz BiH i da oni kojima se to ne sviđa mogu otići iz BiH, glupa, kontraproduktivna i arogantna.

"Pozivati ljude da odu iz svoje zemlje je nešto što je prešlo sve moguće granice. Srbi iz Bosne i Hercegovine nisu otišli ni tokom pet vekova Otomanske imperije, ni 1914, pa ih sigurno neće ni Tihić oterati. "Tom izjavom, nažalost, on je razotkrio svoje prave namere", rekao je Ivanić za Dnevni avaz.

"Pri usvajanju ustavnih amandmana stvorena je visoka politička tenzija i svi oni koji su bili protiv amandmana rekli su da ne žele da ih prihvate jer se njima ne ukida Republika Srpska", izjavio je Ivanić i dodao da BiH može biti funkcionalna samo ako bude sklada, a ne sukoba.

Jelić: Tihić bi da vrati točak istorije

Ministar privrede, energetike i razvoja u Vladi Republike Srpske Milan Jelić ocenio je da su izjave Tihića posle njegovog susreta s penzionisanim generalom Armije BiH Atifom Dudakovićem dokaz Tihićeve želje da točak istorije vrati 15 godina unazad. "Tihić svesno proizvodi mržnju samo da bi se održao na vlasti i pokušao da popravi svoju poljuljanu poziciju u Stranci demokratske akcije", rekao je Jelić povodom Tihićeve izjavu da građani BiH mogu da se ponose Dudakovićem i V korpusom Armije BiH.

"Tihić, glorifikujući zločince i promovišući zlo koje su počinili, pokušava da spasi sebe, da ne postane politička prošlost i da radikalizovanjem političke situacije obezbedi da u oba entiteta u BiH na vlasti ostanu stranke prošlosti. Njegova poslednja izjava pokazuje da ne pravi samo diskriminaciju kada je reč o dva ravnopravna entiteta, nego da mu je mrsko sve što je srpsko, pa zločince bošnjačke nacionalnosti koji su ubijali srpske starce i starice i zatirali srpska sela, pravdajući ih da su spasavali narod, promoviše u dobre momke", kaže Jelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: