Đacima CD sa Bože pravde

Uz komplet knjiga za prvi razred đaci će dobijati CD s himnom Bože pravde i Svetosavskom himnom, u izvođenju dečjeg hora.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.08.2006.

17:55

Default images

Zamenik direktora Zavoda za udžbenike Petar Pijanović kaže da izbor toga šta će biti na CD-u nije nametanje, već nešto što je primereno detetu i što bi ono u svom duhovnom i emotivnom korpusu trebalo da nosi čitav život.

"Prvo je himna Bože pravde, preporučena državna himna. Prema tome, dete, slušajući tu himnu, vezuje svoje emocionalno interesovanje za tekst himne, pesmu, melodiju, a sa druge strane, himna Svetom Savi sama po sebi se nameće, jer je Sveti Sava školska slava, a sa druge strane, reč je o jednoj ličnosti koja je neposredno vezana za same korene ili temelje onoga što predstalja srpsko utemeljenje države, crkve i, pre svega, škole", kaže on.

Prosečna cena udžbenika u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva je oko 250 dinara za osnovnu, a za srednju oko 350. Kompleti udžbenika za osnovnu školu se kreću od tri do četiri i po hiljade dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: