Zloupotreba dece u političke svrhe?

Direktor škole u Kuršumliji decu vodio da nastupe na promociji knjige haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Izvor: Beta

Sreda, 23.08.2006.

19:14

Default images

Nastavnici u O.Š. "Miloje Zakić" u Kuršumliji optužili su direktora škole za zloupotrebu školske dece u političke svrhe. Kako je Beti preneo jedan od nastavnika, oni su direktoru Životi Vuksanoviću na sednici nastavničkog veća stavili na teret što je angažovao folklorni ansambl škole da nastupi na nedavnoj promociji knjige lidera Srpske radikalne stranke.

Vuksanović, predsednik Opštinskog odbora radikala u Kuršumliji, izjavio je Beti da je tačno da su deca nastupila u polučasovnom kulturno-zabavnom programu, ali pre promocije knjige. On je naveo da je angažovanje školskog folklora uobičajena praksa prilikom svih važnijih društvenih i kulturnih događaja u Kuršumliji.

Naglasio je, međutim, da to nije bila politička promocija stranke ili Vojislava Šešelja, već obična promocija knjige. Direktor škole je naveo da optužbe na njegov račun imaju isključivo političku pozadinu. U Kuršumliji je predstavljena knjiga Vojislava Šešelja "Svedok odbrane Slobodana Miloševića u Haškom procesu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: