Homoseksualci šokirali Hvarane

U Hvaru počela nedelja homoseksualaca, turisti šokirani, navode mediji.

Izvor: Beta

Utorak, 22.08.2006.

13:52

Default images

Golotinja ispred katedrale u Hvaru, muški striptiz na ulici i fotografisanje golih stražnjica na ulici obeležili su početak nedelje homoseksualaca u gradu Hvaru, na istoimenom ostrvu, i šokirali domaćine i turiste, piše danas zagrebački Večernji list.

Manifestacija, koja je uz različite reakcije javnosti u Hrvatskoj najavljena prošle nedelje, počela je juče u Hvaru, pošto je nekoliko turističkih agencija, koje deluju i van Hrvatske, taj grad počelo da reklamira kao prijateljski nastrojen prema homoseksualcima. Večernji list piše da je već prvog dana grupa mladića izazvala incident i šok stanovnika grada i njihovih gostiju u jednom kafe-baru u centru Hvara. Prema pisanju lista, ta grupa je počela da se svlači u ulici ispred kafića i da se slobodnije ponaša, a gosti su se šokirali. Vlasnik kafića Jugo Dumančić, koji se javno izjasnio kao prijateljski nastrojen prema homoseksualcima, smatrao je takvo ponašanje preterano razuzdanim, pa je isključio muziku u lokalu, a nepristojne goste oterao.

List navodi da su se mladići, nezadovoljni što im je gazda upropastio zabavu, uputili prema glavnom trgu i preko njega prešli zagrljeni, dok je drugi mladić nag šetao ispred glavne gradske katedrale.

Jedan od organizatora gej-nedelje rekao je za Večernji list da je užasnut prizorom golog muškarca ispred katedrale i demantovao ikakvu vezu s grupom homoseksualaca koja je organizovano stigla na Hvar. "Ta osoba nema veze s našom grupom. Mnogi od nas su katolici i nikada nam ne bi palo na pamet da napravimo takvo nešto. Nismo došli da pravimo gej-paradu, nego da mirno letujemo", rekao je on.

Direktorka Turističke zajednice grada Hvara Tanja Miličić nije htela da govori o tim incidentima i reklamiranju Hvara kao poželjne gej-destinacije, ali je izjavila da će TZ Hvar na kraju turističke sezone proceniti rezultate i odlučiti u kom će se smeru kretati hvarski turizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: