Ribari spaseni posle devet meseci

Tri meksička ribara spasena su posle skoro 10 meseci.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 17.08.2006.

12:31

Default images

Oni su pre gotovo 10 meseci krenuli u ribolov iz svog gradića na zapadnoj obali Meksika, a spaseni su usred Pacifičkog okeana, blizu Maršalovih ostrva, više od 8.000 kilometara zapadno od polazišta.

Ribare je našao tajvanski tunolovac između Maršalovih ostrva i Kiribatija, ali se u prvi mah mislilo da se radi o drugim ribarima koji su se izgubili na Pacifiku pre tri meseca. Misteriju su razrešili sami brodolomci koji su, kada su se oporavili, rekli da su iz svog mesta San Blas na zapadnoj obali Meksika pošli u ribolov 28. oktobra prošle godine. Zbog kvara motora i jakih vetrova, njihova ribarska brodica, duga oko devet metara, vrlo brzo je završila na otvorenom moru. Pošto nisu uspeli da poprave nijedan od dva motora, tri ribara plutala su Pacifikom devet meseci i devet dana. Hranili su se sirovom ribom i pili kišnicu. Najteži period im je bio kada punih 15 dana nisu uspeli ništa da ulove, ali je tada na sreću padala kiša, pa nisu bili žedni.

"Nikada nismo izgubili nadu jer smo znali da nas negde gore Bog gleda i da će nam jednom postati spasioce" rekao je jedan od ribara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: