Tribunal bez komentara o pismu

Haški tribunal potvrdio da je dobio pismo Marka Miloševića u kom on osporava nalaze sudske istrage o smrti svog oca.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.08.2006.

15:32

Default images

"Dobili smo pismo Marka Miloševića, ali nemamo nikakav komentar, zato što je slučaj Milošević zaključen. Vredi, međutim, podsetiti da se Marko Milošević susreo sa članovima tima koji je sprovodio istragu o smrti Slobodana Miloševića i da je tada imao priliku da kaže sve što je želeo", izjavio je šef informativne službe Tribunala Kristijan Šartije.

Istraga sudije Parkera pokazala je da je Slobodan Milošević umro prirodnom smrću, od infarkta, i da je u pritvoru Tribunala imao primerenu medicinsku negu, ali da je sam uzimao lekove koji mu nisu bili prepisani.

Kako su prenele današnje beogradske "Večernje novosti",  Marko Milošević je u pismu sudiji Parkeru optužio Tribunal da je njegovog oca "osudio na smrt" kada je krajem februara odbio njegov zahtev za bude pušten na lečenje u Moskvu i da ga je na kraju, s predumišljajem, odveo u smrt.

Pored toga, Milošević je ocenio da je izveštaj sudije Parkera pun kontradiktornosti i da su "njegov sadržaj i zaključci potpuno neprihvatljivi zdravom razumu. Marko Milošević je napisao i da je istraga Tribunala "vulgarizovana" razmatranjem mogućnosti da je njegov otac otrovan ili umro nasilnom smrću, iako je on odmah prihvatio da je uzrok smrti bio infarkt.

Prema pisanju štampe, Marko Milošević je pismo uputio i generalnom sekretaru UN Kofiju Ananu, tražeći da odbaci izveštaj Haškog tribunala o Miloševićevoj smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: