Virusni meningitis na Kosovu

Na Kosovu raste broj slučajeva virusnog meningitisa. Boris Tadić nudi pomoć.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2006.

13:02

Default images

Direktor Infektivne klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini Muharem Bajrami kaže da u toj bolnici leče 349 obolelih od virusnog meningitisa, a da je situacija pod kontrolom. Bajrami je rekao da je samo juče na kliniku primljeno 17 novih pacijenata. Pre dva dana, u bolnici je bilo 267 obolelih.

Po njegovim rečima, zdravstveno stanje pacijenata je dobro, bez komplikacija ili pojave meningitisa u težim oblicima. On kaže da je reč o najlakšem obliku meningitisa i mogućnosti za komplikovanje stanja su vrlo male. Najugroženija su sela, a najviše obolelih je iz opština Podujevo, Glogovac, Mališevo i Vučitrn.

Podsetimo, juče je predsednik Srbije ponudio predsedniku Kosova medicinsku pomoć.

U Mališevu 21 osoba obolela od meningitisa

U opštini Mališevo, oko 60 kilometara od Prištine, 21 građanin oboleo je od lakšeg oblika meningitisa - seroznog meningitisa. Vršilac dužnosti direktora Glavnog centra porodične medicine u Mališevu Veselj Šalja je rekao da su svi oboleli prebačeni na dalji tretman u Infektivnu kliniku u Prištini.

Prema njegovim rečima, dve ekipe regionalnog odeljenja Instituta javnog zdravlja iz Prizrena su na terenu i ispituju svaki sumnjivi slučaj. Rezultati se odmah šalju na Infektivnu kliniku, kao referentnu zdravstvenu instituciju za lečenje obolelih od meningitisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: