Vesna Pešić: Mladić ili ustupci

Vesna Pešić kaže da premijer Srbije Vojislav Koštunica neće izručiti Ratka Mladića bez ustupaka u vezi s Kosovom.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2006.

12:07

Default images

"Ako Koštunica ne izdejstvuje da Kontakt-grupa prihvati neku od varijanti koja bi bila izlazak u susret zahtevima Srbije, već umesto toga Kosovo dobije nezavisnost, on neće predati ni Ratka Mladića, ni ostale haške optuženike", izjavila je predsednica Centra za razvoj demokratije za novosadski Dnevnik.

"Uverena sam da zbog toga Mladić još nije u Sheveningenu, što potvrđuje i činjenica da se ni ostali optuženi za ratne zločine ne predaju Hagu, a neće biti da ni za njih vlasti ne znaju gde su, kako tvrde za Mladića. Sve to posledično znači da će nam zalupiti vrata Evropske unije, dok ćemo ovde imati zaoštravanje antievropske retorike. Pri tom ne treba ni sumnjati da će se u takav milje savršeno uklopiti pare iz Nacionalnog investicionog plana, koje će se deliti uz prateću priču kako nam, eto, Evropa ni ne treba, a dugoročne perspektive države će biti potiskivane na marginu", ocenjuje Vesna Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: