"Prepoznao sam oca na snimku"

Miloš Klarić iz Smedereva posvedočio za B92 kako je gledajući snimke iz Oluje saznao tragičnu sudbinu svog oca.

Izvor: B92

Subota, 12.08.2006.

19:41

Default images

Čovek u plavoj košulji koji se vidi na snimku kako ga pripadnici Crnih mambi i Hamzi maltretiraju i pretresaju je prema svedočenju Miloša Klarića njegov otac Dušan, koji sve do poslednjeg trenutka nije želeo da ode iz rodnog sela u Hrvatskoj.

"On nije hteo da ide u Srbiju, ali su ga komšije nagovorile. Međutim, on se ponovo vratio nazad, pa kada je opet video da je svo stanovništvo izbeglo, onda je ponovo krenuo. Tako se ponovo desilo da je stigao zadnji kod Dvora, tu je nestao".

Miloš Klarić je gledao sa ženom vesti kada je emitovan snimak maltretiranja srpskih civila u zbegu tokom akcije Oluja. Miloš kaže da on nije u odmah prepoznao oca, sve dok mu žena nije rekla da obrati pažnju. Tada je prvi put posle više od deset godina saznao kuda je njegov otac krenuo i gde je moguće da mu se nalazi grob.

" Ne mogu verovati da tri mladića njega trgaju, a on je bio mršav, imao 50 kila. To kada sam video, to stvarno nisam mogao da gledam. To je čovek stariji koji nigde nije odlazio od kuće, bavio se poljoprivredom, držao stoku."

Miloš Klarić živi kao izbeglica u Smederevu sa ženom i maloletnim sinom koji je na početku rata bio beba. Kaže da nema želju ni da ode do sela u Hrvatskoj iz koga potiče i da jedino očekuje da krivci budu kažnjeni i da nađe očev grob.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: