Za RTB Bor zainteresovano 19 firmi

Pri privatizaciji RTB Bora prodaje se samo imovina, ali ne i rudno bogatstvo.

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2006.

22:49

Default images

Kako je prilikom prezentacije strategije privatizacije RTB-a rekao privatizacioni savetnik za Rudarsko-topioničarski basen Bor, "neće se prodavati rudno blago i mineralni resursi". "Budući vlasnik objekata i opreme RTB-a moraće da, prema novom Zakonu o rudarstvu, sa državom sklopi ugovor o dobijanju rudarske dozvole, na osnovu koje će od eksploatacije metala Srbija dobijati koncesionu naknadu", rekao je on.

Za kupovinu kompletnog RTB-a Bor ili nekog dela te kompanije, prema njegovim rečima, zainteresovano je 19 firmi.

Poznanić je naveo da su do sada interesovanje za ceo sistem RTB-a pokazale firme "Cuprum" iz Rumunije i "Qutro investment" sa ostrva Sent Nevis, i da su oni potencijalni kupci.

Raspisivanje tendera za prodaju baznog dela RTB-a, u kojem su rudnici u Boru i Majdanpeku i Topionica bakra u Boru, najavljeno je za avgust ove godine, a aukcijska prodaja zavisnih dela preduzeća, narednog meseca.

Prema strategiji privatizacije, planira se otpuštanje 2.800 radnika, koji će se dobrovoljno izjašnjavati za odlazak uz otpremninu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: