Nova žrtva ptičjeg gripa?

Jedan šesnaestogodišnji dečak, sinoć preminuo u Indoneziji, imao je ptičji grip, sudeći po rezultatima prvih testova.

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2006.

10:04

Default images

Ako lokalne nalaze potvrdi i laboratorija Svetske zdravstvene organizacije, dečak će biti 43. žrtva ptičjeg virusa u Indoneziji. Dečak je bio u kontaktu za zaraženom živinom.

Ministarstvo zdravlja Kine potvrdilo je danas da je prvi slučaj ptičjeg gripa kod ljudi u toj zemlji zabeležen u novembru 2003, a ne 2005, kako se ranije mislilo. U pismu osam kineskih naučnika objavljenom u medicinskom časopisu New England Journal of Medicine navodi se da je virus H5N1 izolovan kog jednog muškarca koji je preminuo u Pekingu 2003. Taj muškarac razboleo se od upale pluća i drugih respiratornih problema, a preminuo je četiri dana pošto je  primljen u bolnicu. Kako je u Kini u to vreme bilo slučajeva SARS-a, prvobitno se mislilo da je i on žrtva SARS-a, ali su naknadni laboratorijski testovi to demantovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: