Inflacija 12,7 odsto

Radovan Jelašić kaže da inflacija na godišnjem nivou, posle sedam meseci ove godine, iznosi 12,7 odsto. Devizne rezerve 8,9 milijardi evra.

Izvor: FoNet

Utorak, 01.08.2006.

13:37

Default images

"Jačanje dinara krajem juna i jula tek će u narednom periodu stabilizujuće uticati na cene koje se tržišno formiraju, kroz pojeftinjenje uvoznih proizvoda i pad inflatornih očekivanja. Za razliku od deflacije u julu, u septembru ćemo imati višu mesečnu stopu inflacije, ali neće doći do najavljivane 'eksplozije' cena, što će sprečiti restriktivna monetarna politika", kaže Jelašić.

Jelašić je rekao da trenutne devizne rezerve Srbije iznose 8,4 milijardi evra, odnosno 8,9 milijardi zajedno sa rezervama komercijalnih banaka, dok je ukupni spoljni dug u maju ove godine bio 13,2 milijarde evra, rekao je guverner NBS u Privrednoj komori Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: