SRS opet o ustašama

Republičko tužilaštvo i dalje se ne izjašnjava o inicijativi G17 plus da se zabrani SRS. Ponovo uvrede radikala: "Ona je ustaša".

Izvor: B92

Utorak, 01.08.2006.

13:17

Default images

Posle poslanika Zorana Krasića, koji je prošao nekažnjeno zbog napada na Ivanu Dulić-Marković i njenu porodicu, i njegov stranački kolega iz Leskovca još žešće je uvredio potpredsednicu Vlade. Radikal Goran Cvetanović poslanik je u Skupštini Srbije, predsednik lokalne vlasti u Leskovcu i kandidat za gradonačelnika na sledećim izborima.

Priča o tenderima, koja se povela u leskovačkom parlamentu, za njega je bila sasvim dobar povod da Ivanu Dulić Marković i njenu porodicu dovede u vezu sa ustašama: "Što se tiče Dulićke Markovićke, kako se već zove, nemamo mi ništa protiv što je ona Hrvatica. Imamo protiv što je ustaša. Njen rođeni brat je bio ustaša, njen otac je bio ustaša, klali su Srbe i mi se protiv takvih borimo". 

Poslanik G17 plus iz Leskovca Snežana Stojanović-Plavšić najavila je da će Ivana Dulić-Marković sutra podneti privatnu tužbu protiv Cvetanovića: "Nažalost reakcija nije bila onakva kakvu smo očekivali, pogotovo što se tiče pravosudnih organa. Mi očekujemo da će se to promeniti. SRS pokazuje ovim novim istupom da  se nije ogradila već nastavlja istim i još drastičnijim i snažnijim jezikom mržnje".

Snežana Stojanović-Plavšić upozorava da je posle Krasićevih napada na Dulićevu očekivala jaču reakciju ne samo koalicionih partnera G17 plus, već i cele javnosti u Srbiji. U G17 plus podsećaju da su pre više od mesec dana zatražili da republički javni tužilac razmotri njihovu inicijativu za zabranu rada Srpske radikalne stranke, zbog raspirivanje verske i nacinalne mržnje, ali da do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Cvetanović podnosi prijave

Poslanik Srpske radikalne stranke Goran Cvetanović podneće sutra Opštinskom i Okružnom tužilaštvu u Leskovcu krivične prijave protiv čelnika G17 Plus koji su, kako se navodi u saopštenju, opljačkali Leskovac.

U saopštenju se ističe da se SRS oštro protivi pljački, krađi i otimačini u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: