Srbi ipak ne slave Oluju

Srbi u Hrvatskoj, ipak, neće prisustvovati proslavi 11-godišnjice akcije Oluja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2006.

16:53

Default images

Kako je za B92 rekao predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, izjava zamenika gradonačelnika Knina Dragana Jerkovića da će Srbi prisustvovati proslavi Dana zahvalnosti bila je nespretna. "Srbi nemaju nijedan razlog da slave Oluju", rekao je Pupovac.

B92 nije uspeo da stupi u kontakt s Jerkovićem, a Pupovac kaže da će Srbi prisustvovati samo polaganju venaca, kao i ranijih godina. "Svakako ne možemo učestvovati u slavlju u vezi s nečim što nas je zavilo u crno. To je nešto što nismo mogli da uradimo i što nećemo ni moći da uradimo. Jerković kao zamenik gradonačelnika mora da učestvuje u protokolarnom delu, a to je, kao što sam rekao, pitanje polaganja venaca. U svemu drugom Jeković nije ovlašćen da učestvuje, niti ima potrebe da učestvuje", kaže Pupovac.

Srbi izbegli iz Hrvatske i ove godine će, 4. avgusta, na dan akcije Oluja, održati parastos za žrtve u crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: