Velika grobnica kod Zvornika

Ekshumirani ostaci 733 muslimanske žrtve iz Srebrenice, saopštili su stručnjaci sudske medicine.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2006.

17:41

Default images

"Stručnjaci su od početka juna do sada ekshumirali 89 celih skeleta i 644 nepotpuna", rekao je za AFP regionalni tužilac Muhamed Mustafić. Masovna grobnica nalazi se u selu Kamenica, kod Zvornika. Reč je o sekundarnoj grobnici, u koju su zakopani leševi koju su prethodno izvađeni iz druge masovne grobnice.

"Među žrtvama smo našli i žene i decu mlađu od 14 godina", rekao je Mustafić i dodao da trećina grobnice još nije istražena i da stručnjaci smatraju da će u grobnici biti otkriveni ostaci više od 1.000 osoba. Mustafić je rekao da je to do sada najveća masovna grobnica otkrivena u BiH. Do sada je za najveću smatrana ona na Crnom vrhu, severoistočno od Zvornika, u kojoj su nađeni posmrtni ostaci 629 osoba.

Grobnica u Kamenici osma je sekundarna grobnica otkrivena na tom području. Stručnjaci su iz ostalih sedam grobnica ekshumirali ostatke oko 1.000 žrtava koje su u julu 1995. ubile snage bosanskih Srba po ulasku u Srebrenicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: