"Milenković daje dragocene podatke"

Svedok-saradnik Specijalnog tužilaštva naveo novih pet imena žrtava Zemunskog klana, za neke od njih i mesta gde su pokopani

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2006.

08:20

Default images

Informacije Dejana Milenkovića mogle bi uskoro da dovedu do istraga i saznanja koja bi omogućila nove optužnice protiv pripadnika Zemunskog klana, saznaju Večernje novosti.

Tela nekih osoba koje su ubili pripadnici klana nikada nisu nađena, pored ostalih posmrtni ostaci Željka Mihajlovića i izvesnog Šodera iz Novog Sada. Prema nekim podacima, njihova tela su raskomadana i zatrpana na, za policiju, nepoznatim lokacijama. Milenković je označio neka od mesta gde bi posmrtni ostaci mogli biti. Interesantno je da je Milenković dao dragocene podatke i o lokacijama na kojima su se članovi Zemunskog klana otarasili raznih dokaza, od oružja do ličnih stvari žrtava. U sklanjanju tih tragova učestvovao je i Milenković. Jedna od lokacija je, kako list saznaje, i korito Save ispod Ostružničkog mosta.

Posebno interesantna je priča o putevima droge kojima ona ulazi u Srbiju, a potom ide dalje ka Zapadnoj Evropi. U nekoliko slučajeva čak je i Milenković bio taj koji je sačekivao i nadgledao transport. On zna sve veze pojedinih krijumčarskih narko-lanaca i u tim istragama njegovo svedočenje je nezamenljivo. Sva ta saznanja policija uveliko proverava. S druge strane, u predmetima u kojima je dobio status zaštićenog svedoka, a to su ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i zločini i otmice Zemunskog klana, njegove informacije su dodatno poduprle optužnicu i osnažile dokaze.

Koliko je on dragocen svedok pokazuje i nervoza mnogih ljudi, kako u Tužilaštvu, tako i onih čija je imena pomenuo. Postojala su čak saznanja da bi neko mogao da ga ubije. Milenkoviću, koji se branio da je bio primoran i ucenjivan da radi za Dušana Spasojevića i ostale vođe klana, pre dobijanja statusa nekoliko puta je bio ugrožen život u Centralnom zatvoru. Tu tvrdnju je izneo jedan od stražara, koji je rekao da su Milenkoviću stizale razne pretnje, a u prenošenju raznih pretećih poruka učestvovali su čak i oni koji bi trebalo da brinu o njegovoj bezbednosti.

“Nekoliko puta mu je pozlilo. Lekari bi posle svega rekli da mu je to na nervnoj bazi. Mnogo se bio unervozio dok se čekalo da se odluči o njegovom statusu. I sam je govorio da se u CZ ne oseća bezbedno. I on i mi smo odahnuli kada su ga odveli u skrovište”, priča sagovornik lista. Milenković je, prema tvrdnjama istog izvora, sada siguran. Ni pripadnici Jedinice za zaštitu učesnika u krivičnom postupku s njim nemaju nikakve probleme. Pored toga, Milenković je spreman da javno svedoči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: