INA tuži zbog "smeća od benzina"

Zagrebačka naftna kompanija INA tužila novinarku HRT-a Hloverku Novak-Srzić zbog klevete jer je benzin INA javno nazvala smećem.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2006.

12:26

Default images

INA je protiv državne televizije pokrenula postupak u kom traži odštetu od 36 miliona evra, piše Jutarnji list. Novinarka je u emisiji "Otvoreno" rekla: "Pa, vi proizvodite smeće koje se zove 'super', a niko to ne vozi, možda 24 odsto ljudi."

U INA smatraju da je tvrdnja da prodaju "smeće od benzina" dovela do pada prodaje na njihovim pumpama, deo kupaca je posle emisije počeo da kupuje kod drugih prodavaca, a sve je to dovelo i do smanjenja vrednosti kompanije.

Hloverka Novak-Srzić je tužbu okarakterisala kao pritisak na medije. "Zatečena sam, ali znam da HRT neće platiti ni kune jer sve što je izrečeno u emisiji je istina, a sve strane bile su zastupljene. Čudi me zašto gospodin Dragičević nije tužio i premijera Sanadera, koji je još kritičnije govorio o kvalitetu benzina koji proizvodi INA", rekla je novinarka, čiji stav je podržalo rukovodstvo HRT-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: