Obnavljanje domova zdravlja

Svi domovi zdravlja u Srbiji treba da budu obnovljeni do kraja godine, pošto je Vlada usvojila projekat hitne rekonstrukcije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2006.

14:59

Default images

Oko 60 miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana biće uloženo u popravku, održavanje i nabavku nove opreme u 157 zdravstvenih ustanova. Trošni zidovi, zarđale cevi i uništena stolarija otići će u prošlost. Cilj projekta je da u svakom domu zdravlja lekari imaju približno iste uslove za rad, a pacijenti za lečenje. Prvo će biti sređivane ordinacije, čekaonice i sanitarni čvorovi.

Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, kaže da će biti popravljeno, u meri u kojoj je to moguće, sve u vezi s grejanjem, hlađenjem, održavanjem i infrastruktura vezana za snabdevanje strujom i vodom. Ako sve bude išlo po planu, pacijenti će se u obnovljenim domovima zdravlja lečiti najdalje za pola godine. Korist od renoviranja, objašnjava Milosavljević, sem pacijenata imaće i zaposleni u lokalnim preduzećima. "Biće odabrano mnogo velikih izvođača koji su u stanju da koordiniraju radove", kaže on.

Prema planu, u zdravstvene ustanove bi do 2010. trebalo da bude uloženo još 350 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: