Čeković osuđen na dve godine

Okružni sud u Beogradu osudio je na dve godine zatvora nekadašnjeg generalnog direktora preduzeća "Jugoimport SDPR", javljaju mediji

Izvor: Beta

Petak, 14.07.2006.

13:49

Default images

Pukovnik Jovan Čeković osuđen je zbog zloupotrebe službenog položaja. Veće sudije Milenka Cvijovića utvrdilo je u presudi u četvrtak da je Čeković kriv što je bez saglasnosti Upravnog odbora i Savezne vlade sklopio četiri ugovora kojima je povećan osnivački ulog grčke firme "Koperas" sa 20 na 80 odsto vlasništva "Jugoimport SDPR", a smanjen ulog "Jugoimport etnoarta" iz Koštunića.

Sud je utvrdio da je optuženi od 16. avgusta 1999. do 6. januara 2002. Vlasisu Kamburoglu, vlasniku "Koperasa", pribavio korist od skoro 3,9 miliona američkih dolara, ali da nije kriv za otuđenje vlasničkih dokumenata "Koperasa".

Čeković je oslobođen optužbe da je proneverio 400.000 dolara sa računa "Jugoimporta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: