Zatvorenici u štrajku u Crnoj Gori

Zatvorenici u zatvorima u Podgorici i Bijelom Polju počeli juče štrajk glađu zahtevajući smanjenje kazni za trećinu.

Izvor: B92

Subota, 08.07.2006.

12:30

Default images

U štrajku je 400 zatvorenika ta dva zatvora u Crnoj Gori, rekao je za podgoričke Vijest" jedan zatvorenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Spuž kod Podgorice. Zatvorenici tvrde da im je uprava uoči referenduma obećala smanjenje zatvorskih kazni ako se Crna Gora osamostali, ali da je to sada zaboravila. Oni zato traže razgovor s ministrom pravde Željkom Šturanovićem.

Direktor ZIKS-a Božidar Vuksanović potvrdio je Vijestima da su zatvorenici juče odbili da uzmu hranu, ali je demantovao njihove tvrdnje da im je uprava obećala pomilovanje. "Nikakve trgovine o smanjenju kazni nije bilo. To nije moj stil rada, niti ove uprave. U okruženju je postojala praksa da povodom ostvarenja državnosti zatvorenici budu amnestirani. Ako traže aboliciju, to je u nadležnosti predsednika države i ne može se tražiti ultimativno", kaže Vuksanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: