"Niska cena Pećke pivare"

Šef Ekonomskog tima za Kosovo i jug Srbije Nenad Popović kaže da je Pećka pivara privatizovana po ceni tri puta nižoj od realne.

Izvor: Beta

Subota, 08.07.2006.

17:00

Default images

Pećku pivaru je za 11.130.000 evra kupio jedan od osnivača i finansijera OVK, sada vlasnik preduzeća Pećko pivo Ekrem Luka, a Popović navodi da izjave koje dolaze iz UNMIK-a o tome kako je ta prodaja korak napred u privatizaciji na Kosovu nemaju nikakvo ekonomsko utemeljenje i da su ekonomski apsurd. "To je najtipičniji primer nepoštene i ekonomski neopravdane privatizacije", kaže Popović.

"Albanci moraju da se usprotive prodaji preduzeća po niskom cenama jer će donošenjem odluke o budućem statusu Kosova i stvaranjem uslova za velike strane investicije preduzeća moći da budu prodata po tri puta većim cenama. Razgovarao sam s vodećim mešunarodnim ekspertima. Oni smatraju da je prodaja preduzeća na Kosovu biznismenima koji su u toj oblasti nepoznati u evropskim i svetskim okvirima ekonomski neopravdana i zaprepašćeni su cenom od 11 miliona evra", naveo je Popović i dodao da je od međunarodne zajednice tražio zaštitu prava radnika srpske i albanske nacionalnosti i hitno uvođenje moratorijuma na privatizacione procese u Pokrajini do rešenja konačnog statusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: