Bez procene ovogodišnje inflacije

Guverner NBS Radovan Jelašić kaže da nema procenu kolika će biti inflacija u 2006. koja je za pet meseci dostigla 5,6 odsto.

Izvor: FoNet

Nedelja, 25.06.2006.

21:47

Default images

"Sve zavisi od toga u kojoj će meri doći do korekcije regulisanih cena, pre svega, komunalnih usluga i derivata, kako će se kretati cene derivata i kakve će odluke donositi ne samo vlada, već i lokalne samouprave", rekao je Jelašić za sutrašnji Blic.

Na pitanje da li su gradjani Srbije prezaduženi, Jelašić je odgovorio da "nije alarmantna visina duga, već brzina kojom se gradjani zadužuju". "Privatni dug stanovništva se duplirao. Očekujem da će u budućnosti biti ličnih stečajeva, prinudnih prodaja nekretnina, kao i da će se neki naći i na ulici. Ali, o tome treba svako da razmisli pre nego što potpisuje kreditni ugovor", izjavio je Jelašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: