Drnovšeku pozlilo u Ljubljani

Predsednik Slovenije Janez Drnovšek, koji duže vreme boluje od raka, srušio se sinoć na svečanosti u Ljubljani, ali mu je bolje.

Izvor: Beta

Nedelja, 25.06.2006.

13:00

Default images

On je ambulantnim kolima prebačen u bolnicu, ali je kasnije njegova portparolka rekla da mu je bolje i da se odmara kod kuće. Drnovšek je sedeo u prvom redu na ceremoniji, na trgu u centru Ljubljane, upriličenoj povodom 15. godišnjice nezavisnosti Slovenije, koja se obeležava 25. juna.

Drnovšek je 2002. izabran za predsednika Slovenije, nakon što je deset godina obavljao dužnost premijera te zemlje. Tokom jučerašnjeg dana imao je niz sastanaka i protokolarnih obaveza. Drnovšeku (56) je 1999. uklonjen bubreg oboleo od raka, a prošle godine je objavio da su mu lekari 2001. dijagnostikovali metastaze na plućima i jetri. Slovenački predsednik je odlučio da prestane da uzima lekove kada je shvatio da ni oni niti alternativna medicina ne mogu da ga izleče i okrenuo se zdravoj ishrani i zdravom životu. Iz Ljubljane se preselio u udaljeno selo, gde sam mesi hleb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: