Nestašica piva u Nemačkoj

Zemlja koja drži sve rekorde po proizvodnji, potrošnji i kvalitetu ovog pića, suočava se sa gomilama navijača koji prazne rezerve.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

18:22

Default images

U pivarama kažu da je proizvodnja povećana, ali na kioscima piva nema. Sami Nemci su zaprepašćeni. Ponos pivopiske nacije je uzdrman navalom milonske horde navijača. A navijači prazne krigle, flaše, buriće, pa pivare ne stižu da naprave hektolitre „soka od hmelja“.

Jedino radnici industrije piva ne uživaju u svetskom prvenstvu. "Potražnja za pivom u gradu je ogromna. Birtije su pretrpane, a porudžbine su podivljale ovih dana. Za sada uspevamo da izdržimo", kaže vlasnik pivare Volf Diter Košl.

U Kelnu su bili smešteni navijači Češke i Engleske. A oni su i veće pivopije od domaćina. Pijančenje u ovom gradu traje neprekidno. Velika vrućina i alkohol samo povećavaju žeđ. Andreas Gebel, vlasnik kioska je prezadovoljan. "Samo bojažljivo pitaju da li je i dalje nestašica piva, naročito hladnog. A bitno im je samo da je hladno, pa kakvo je da je. Ali ja uspevam da imam hladno pivo", objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: